петак, 23. март 2018.

Весић: Код Куле Небојша спроводе се мере у складу са ванредном одбраном од поплава

Осим код Куле Небојша, где је на снази ванредна одбрана од поплава, на свим осталим деловима обала река у Београду на снази је редовна одбрана од поплава, рекао је данас градски менаџер Горан Весић за Студио Б.

Он је прецизирао да је код Куле Небојша управо затворена рампа, уклоњени су сви аутомобили и почело је постављање џакова, тачније спроводе се све мере у складу са законом и ванредном одбраном од поплава.

– Водостај је тренутно 512 центиметара и сутра се очекује водени талас. Ипак не треба паничити јер је све под контролом – рекао је градски менаџер, подсећајући да су прошле године биле још две критичне тачке, на Сава променадаи и Ади Циганлији, али да су изградњом променаде и насипа ти проблеми решени.

Весић је најавио да ће се, када се буде укалањала пруга, решити проблем код Куле Небојша.

Градски менаџер је рекао да су у протеклом периоду очишћени скоро сви канали и потоци када је уочено да су неки поново закрчени, због чега је апеловао да се о овоме поведе рачуна јер на тај начин људи сами себи стварају проблем. 

Након већих падавина у Београду, прецизније снега од око 20 центиметара, све улице првог приоритета су јутрос потпуно очишћене и проходне, а градски превоз функционише без проблема. Креће се са чишћењем улица другог и трећег приоритета и очекује се да све буде проходно, нагласио је Весић.

Он је навео и да је ноћас на улицама било око 1.500 радника свих комунланих предузећа, те да их сада има око 2.000, а на улицама је ангажовано 370 возила. 

Он је захвалио радницима запосленим у комунланом систему града јер су урадили велики посао.

Весић је упозорио грађане на појаву леденица и подсетио да их уклањају сами где је то могуће, а где није да позову у помоћ надлежне градске службе посредством „Беоком сервиса”. Такође, важно је и да се ангажују око својих зграда, кућа, пословних простора.